Stadiumshot

Een grote ruimte in één schot vullen met een indrukwekkende wolk confetti! Dat doet de Stadium Shot van het merk Magic FX. Dit confettikanon is een zeer populaire machine binnen het assortiment van Pyrofoor de Amsterdam. In één schot schiet de Stadium Shot met een luide knal een grote hoeveelheid confetti of streamers, lange papieren slierten, ver de lucht in. De machine wordt per schot apart geladen. Daardoor is het mogelijk om per keer een andere soort confetti of streamers te schieten. Zelfs een mengsel van confetti en streamers is mogelijk.

Het confettikanon Stadium Shot schiet zijn lading weg door middel van luchtdruk. De machine bestaat uit een druktank en een vulbuis waarin de lading wordt aangebracht. Met een compressor wordt de druktank opgepompt met lucht. Door het openen van een elektrisch bediende klep komt de onder druk staande lucht via de vulbuis naar buiten. Daardoor wordt de lading met kracht uit de vulbuis geblazen. De hoogte van de druk in de druktank, die kan variëren van 4 tot maximaal 8 bar, bepaalt de afstand waarover de lading wordt weggeschoten. De Stadium Shot kan een hoogte bereiken van 20m. tot 35m. De machine kan in één keer tot 3kg. confetti of streamers wegschieten.

De klep van de Stadium Shot werkt op elektriciteit met een spanning van 230 volt (netspanning). Door de stroom aan te zetten gaat de klep open. Voor het op druk brengen van de druktank is een compressor nodig. Confetti die wordt gebruikt bij evenementen dient te voldoen aan eisen voor brandveiligheid volgens NEN-EN-ISO 6941. Alle door Pyrofoor de Amsterdam geleverde confetti voldoet aan deze eisen. Certificaat en testverslag zijn desgewenst op aanvraag beschikbaar. De Stadium Shot is ook als complete machine te huur bij Effectmachines Rental.

SPECIFICATIES 

Size : 80 x 60 x 75 cm
Weight : 70 kg
Voltage : 230V
Power : 100W
Control : 230V on/off or DMX by using a switch pack
Consumption : Confetti & Streamers
Output : 20-35m