Swirlfan

De Swirlfan, de confettimachine van het merk magic FX, word ook wel dwarrelaar genoemd. Pyrofoor de Amsterdam gebruikt deze machine vaak bij binnenevenementen. De Swirlfan, hoog opgehangen in de evenementenlocatie, produceert een regen van confetti. De Swirfan is fluisterstil. Dat maakt hem uitermate geschikt voor gebruik bij voorstellingen waarbij stilte essentieel is, zoals bijvoorbeeld theatervoorstellingen, modeshows en tv opnamen.

Waar andere confettimachines hun inhoud in één keer wegschieten strooit de Swirlfan de confetti als een zachte sneeuw die langzaam naar beneden dwarrelt. Het strooien van de confetti kan daardoor ook langer aanhouden, tot ongeveer 2 minuten. Hoewel hij vrij groot is valt de machine nauwelijks op. Hij is uiterst neutraal van vorm, hij wordt hoog in een truss grid of dakconstructie opgehangen en hij maakt nauwelijks geluid. Het effect van de plotselinge zachte confettisneeuw is wellicht niet overweldigend, maar zeker zeer verrassend.

De Swirlfan gebruikt elektriciteit met een spanning van 230 volt (netspanning). Door de machine aan te sturen via een dimmer kan de snelheid waarmee hij zijn confetti strooit manueel of via DMX512 worden geregeld. De Swirlfan moet voor gebruik worden gevuld met confetti. Afhankelijk van het soort confetti heeft de machine een capaciteit van 2 tot 3 kg, waarmee hij 1 tot 2 minuten lang confetti kan laten dwarrelen. Uiteraard zijn er vele soorten confetti geschikt voor gebruik in de Swirlfan. Gevuld met papiersneeuw geeft de machine een levensecht sneeuweffect. De Swirlfan is ook als complete machine te huur bij Effectmachines Rental

SPECIFICATIES

Size : Ø50cm Height: 37.5 cm
Weight : 12kg
Voltage : 230V
Power : 240W
Control : DMX by a Dimmer
Consumption : Confetti, confetti shapes, Snowpaper
Output : Ø 4 m