Vuurwerk binnen, kan dat? Nou en of!! Juist in een overdekte lokatie kan vuurwerk de ultieme toevoeging aan uw evenement zijn. Zilveren vonken bij een spectaculaire opening, een Flitsende onthulling met luide knallen of een grootse finale met gekleurde vuurballen. Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die Pyrofoor de Amsterdam u biedt.

Vlak bij het vuurwerk staan is natuurlijk sensationeel, maar ook gevaarlijk! iets dat explodeert knalt alle kanten op. En wat omhoog schiet komt altijd weer naar beneden. Je kunt dus maar beter afstand houden. Toch is er een mogelijkheid om dichterbij te kunnen staan zonder grote gevaren: PSE!

'Consumentenvuurwerk' is een verwarrend begrip. Het duidt het type vuurwerk aan dat op de laatste dagen van het kalenderjaar aan particulieren verkocht mag worden en gedurende enkele uren rond de jaarwisseling door particulieren ontstoken mag worden. Buiten deze beperkte perioden is aanschaf en ontsteking van elk type vuurwerk, dus ook van consumentenvuurwerk, alleen toegestaan aan gecertificeerde professionele pyrotechnici. 

Consumentenvuurwerk is vuurwerk van beperkte grootte, kaliber en explosiekracht. Maar ook binnen het aanbod van dit type vuurwerk zijn producten van de hoogste kwaliteit. Pyrofoor de Amsterdam maakt veel gebruik van deze producten. Door meerdere, al dan niet verschillende effecten gelijktijdig en scherp getimed te ontsteken kan een spektakel ontstaan dat niet onder doet voor een show van zwaardere vuurwerksoorten. Vereist daarbij zijn wel een diepgaande kennis van de diverse vuurwerkproducten en een gedegen pyrotechnisch vakmanschap.

Is er een indrukwekkender manier om uw evenement of festiviteit af te sluiten dan met een adembenemende vuurwerkshow! Donderende knallen! Vurige bollen die achter elkaar de lucht in schieten. Lichtkogels die hoog in de lucht uiteenspatten en de gehele nachthemel met gekleurde vonken bezaaien! Dit zijn de kenmerken van professioneel groot vuurwerk. Hieronder vallen de 'flowerbeds', meerschotsproducten van groot kaliber of groot gewicht. Ook de zwaardere 'Romeinse kaarsen' en uiteraard de mortierbommen vallen onder dit type vuurwerk. Professioneel groot vuurwerk mag alleen worden gehanteerd en ontstoken door gecertificeerde professionele pyrotechnici en stelt hoge eisen aan de locatie waar het wordt afgeschoten. Maar een groot-vuurwerkshow is altijd overweldigend!

Iets te vieren als het nog licht is buiten? Pyrofoor de Amsterdam beschikt over "dagvuurwerk". Dit geeft mooie fel gekleurde pluimen rook die afsluiten met een flinke knal. 

Vuurwerk en muziek: al in de 18de eeuw boekte Georg Friedrich Händel succes met zijn pyromusical 'Music for the Royal Fireworks'. Ook voor u is dit mogelijk. Pyrofoor de Amsterdam is gespecialiseerd in het ontwerpen van speciale vuurwerkshows in combinatie met muziek. Uiteraard kan dat door u zelf gekozen muziek zijn, maar Pyrofoor de Amsterdam kan u ook adviseren bij uw keuze.

Vuurwerkobjecten zijn voorwerpen of installaties waarvan vuurwerk wordt afgeschoten. Ze zijn bedoeld om het effect van het vuurwerk te vergroten of te veranderen. Bengaals vuur geeft een sterke gloed, afgestoken achter een scherm waar letters zijn uitgesneden geeft het een gloeiende tekst in de duisternis. Een fontein spuit vonken, gemonteerd op een draaiend wiel spuit dezelfde fontein vonken in bewegende spiraalvormen. Lichtkogels, afgeschoten vanaf een speciale constructie, geven vurige vormen of letters in de nachtlucht. Vaak blijft het vuurwerkobject zelf verborgen voor de ogen van de toeschouwers. Maar het kan ook een essentieel decorstuk zijn in een vuurwerkshow. Zoals de vogel die zich vuurspuwend in een vonkenregen ontvouwt uit een brandend ei. Het juiste gebruik van vuurwerkobjecten maakt eenvoudige vuurwerkeffecten overweldigend!