De Power Flame vlammenwerper van het merk Explo produceert vlammen van +/- 15 meter hoog. De machine maakt gebruik van vloeibaar propaan en stikstof. Door de behoorlijke grootte en hitte van de vlam is deze enkel buiten in te zetten.

De FireJett vlammenwerper van het Duitse merk Safex, een veelgebruikte vlammenwerper binnen het assortiment van Pyrofoor de Amsterdam, maakt vlammen van 2m. tot 4m. hoog. Deze machine gebruikt aerosol-spuitbussen. Door de vele ingebouwde veiligheidsvoorzieningen is de FireJett geschikt is voor vrijwel elke lokatie.

De Stage Flame vlammenwerper van het merk Magic FX produceert vlammen van variabele grootte. De machine maakt gebruik van een aerosol spuitbus, een propaan-gasfles of een combinatie van beiden. Een spuitbus en een gasfles gecombineerd maken een vlamhoogte van 6m. mogelijk. De compacte machine is op veel plaatsen inzetbaar.

De G-Flame vlammenwerper van het merk Galaxys produceert vlammen van variabele grootte. De machine maakt gebruik van een aerosol spuitbus, Gasvormig propaan of Vloeibaar Propaan. Vlamhoogtes variëren van 4 meter op gasvormig propaan tot 7 meter op vloeibaar propaan. Mede doordat de compacte machine is uitgerust met een accu en een draadloos systeem is deze op veel plaatsen inzetbaar.

De Flamemaniac van het merk Magic FX schiet gekleurde vlammen onder vijf verschillende hoeken. De snelle smalle vlammen kunnen een hoogte van ca. 6m. bereiken. De machine maakt gebruik van speciale vloeibare brandstof. Doordat het brandstofreservoir en de vloeistofpomp zijn ingebouwd is de Flamemaniac zeer compact. Dat maakt hem toepasbaar in veel situaties.

Een variant op de Flamemaniac is de Flamemaniac Horizontal Edition. Deze machine schiet gekleurde vlammen horizontaal onder vijf verschillende hoeken. De snelle smalle vlammen kunnen een afstand van ca. 6m. bereiken. De machine maakt gebruik van speciale vloeibare brandstof. Doordat het brandstofreservoir en de vloeistofpomp zijn ingebouwd is de Flamemaniac zeer compact. Doordat de machine zijn vlammen horizontaal wegschiet is hij niet overal toepasbaar.

De X2 Wave Flamer van het Oostenrijkse merk Explo is een vlammenmachine met spectaculaire mogelijkheden. De machine schiet zeer snelle en nauwkeurige vlammen tot een hoogte van maar liefst 10m. De branderkop kan tijdens gebruik worden gedraaid, waardoor de vlammen een zwaaiende beweging kunnen maken. De Wave Flamer gebruikt vloeibare brandstof uit een ingebouwde verwisselbare tank. De machine kan draadloos worden aangestuurd. Het is een forse machine, maar door zijn handzame bouw is hij in veel situaties inzetbaar.

Vuur geeft in een theatervoorstelling een enerverende indruk, zeker als acteurs dat vuur met zich meegedragen. Maar juist in een situatie waarbij meer mensen betrokken zijn is het waarborgen van de veiligheid een ingewikkelde taak. Voor deze situatie is de Theaterfakkel ontwikkeld. Deze veiligheidsfakkel geeft een mooie, heldere vlam. Een eenvoudig doch betrouwbaar mechanisme dooft de vlam onmiddellijk zodra de fakkel, bedoeld of onbedoeld, wordt losgelaten. Acteurs die de Theaterfakkel gebruiken kunnen zich volledig op hun acteerprestatie concentreren. Voor technici is de fakkel een effectief hulpmiddel om aan de hoogste veiligheidsnorm te voldoen.

Een vlakke schaal waarin een helder vuur brandt: in elk historisch filmepos is het een veelgebruikt beeld. Maar ook uw evenement kunt u verlevendigen met dit klassieke ornament. Pyrofoor de Amsterdam biedt vlamschalen in diverse formaten en met verschillende manieren waarop vlammen tot stand komen. Vlamschalen zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie, zowel buiten als binnen.

Een vlammende tekst! Een bedrijfslogo dat op het netvlies brandt! Een verbeelding van vurige liefde! Fire Rope maakt dit mogelijk. Fire Rope geeft een lijn van vuur die in elke gewenste vorm is aan te brengen.

Vuur fascineert. Het is verwarmend of overweldigend, koesterend of dreigend. Niets geeft bij een voorstelling of evenement zo'n indringend effect als vuur. Maar vuur alleen is niet voldoende. Het vuur moet gepresenteerd worden zodat het aansluit bij de sfeer van de voorstelling. En het moet boven al veilig worden gebruikt! Daartoe dienen vuurobjecten. Een vuurobject is een object dat speciaal is ontworpen om vuur op een optimale en veilige manier toe te passen. Pyrofoor de Amsterdam biedt een ruim scala aan vuurobjecten. En mocht het gezochte hieraan toch ontbreken dan ontwikkelen en ontwerpen de technici van Pyrofoor de Amsterdam, desgewenst in overleg met de klant, een geheel nieuw vuurobject.